Blog

Într-a 5-a independenți în gândire, cu radicalii înțeleși!

Am stat și m-am gândit zilele acestea, pentru că noul an școlar va începe peste câteva zile și îmi este foarte dor de elevii, părinții și colegii mei și pentru că am început construcția unui nou eveniment despre educație, un maraton al matematicii aplicate care, de data aceasta, va fi dedicat elevilor din ciclul gimnazial.

Citeşte mai departe ›

Interviu cu Claudia Chiru despre invatamantul romanesc si educatia democratica experientiala

 

Claudia Chiru e cadru didactic la o școală de stat și fondator al SAGA Kid. Proiectele ei mi-au atras atenția mai demult dar ceea m-a făcut să o rog să-mi acorde un interviu, este Fabrica de Educație Experiențială (deocamdată, filmulețele și postările sunt disponibile pe profilul ei, cu hashtag-ul #FEDEx, va urma și un vlog). Practic, ea îmbină pregătirea și creativitatea proprii cu metode de predare dobândite prin schimb de experiență cu profesori de peste hotare (de exemplu, prin proiectul european de tip Erasmus Plus „Over the Bridge”, un parteneriat între Școala Gimnazială Nr. 195 București & St Ebbe’s Primary School of Oxford).

Ceea ce apreciez cel mai mult e faptul că dă informația mai departe, sub formă de lecții filmate și exemplificate, explicând cu ce îi ajută pe copii exercițiile respective, creând instrumente utile și ușor de preluat de către învățători, dar și de părinți.

Citeşte mai departe ›

Despre Programele SAGA sau cum schimbam lumea prin educatie

Asculta interviul cu Claudia Chiru la Radio 3Net