Ce este SAGA School?

SAGA School este un program educațional în care copiii învață conform nevoilor lor, experimentând și interacționând cu alți copii aplicabilitatea conceptelor academice în viața reală. 

SAGA School este o alternativă, o completare a școlii de stat și/sau private.

Învățarea se produce în orice moment, așa că noi le dăm copiilor posibilitatea să învețe din experiența proprie sau a altora, în contexte sociale și academice special create, punând în practică noțiunile cuprinse în programa școlară. Ne folosim de transdisciplinaritate și de încă necunoscutele beneficii ale acestei abordări pentru a sparge granițele dintre materiile școlare, astfel le dăm posibilitatea elevilor noștri să acceseze un nivel superior al cunoasterii, să recunoască și să aplice conceptele în viața reală pentru a putea apela la ele atunci când le sunt necesare. 

SAGA School este școala autonomiei în context experiențial și funcționează pe baza unei metodologii și a unei programe proprii, având ca obiective dezvoltarea ariilor: cognitiv, emoțional și comportamental. 

Mai precis, în urma acestui program de 4 luni copilul va învăța să se descurce singur în contextele lui de viață, făcând apel la abilități descoperite și exersate la SAGA School. Empatia, conștientizarea situațională, asertivitatea și omenia sunt “dotări” puțin fructificate și dezvoltate, mai mult regăsite în cărți sau uitate, pe care noi le formam si le rodam treptat. 

Cum este organizată SAGA School?
SAGA School propune pentru acest an scolar un program de lucru intensiv care se desfășoară în weekend, sâmbăta, în prima parte a zilei. În contextul actual în care copiii au pierdut o parte importantă a vieții practice și a interacțiunii, acest program suplinește cu succes aceste lacune și mai mult decât atât, aduce plusvaloare în viața copiilor și a familiilor. 

SAGA School are o singură clasă în anul școlar 2020-2021, denumită SAGA Doers, o clasă eterogenă formată din copii cu vârste cuprinse între 6-10 ani. Clasa este condusă de prof. înv. primar Claudia Chiru ca profesor principal și de pedagog scolar Iulia Ghindar ca Teacher Assistant.

Formatul de clasă eterogenă favorizează transmiterea informației între copii, cei mari devin profesori pentru cei mici și înțeleg mai bine conceptele, explicând la rândul lor, iar cei mici învață de la cei mari pentru că au un limbaj comun, accesibil ambelor părți. În acest dans social, atât copiii mai mari cât și copiii mai mici se simt văzuți și apreciați.

Cum lucrăm la SAGA School?
Programa și metodologia noastră se bazează pe relația dintre următoarele procese – Predare – Învățare – Evaluare: 

1.  Procesul de predare a noțiunilor de bază ce trebuie stăpânite în intervalul 6 – 10 ani (Predare);

2. Procesul practic în care copiii aplică ce învață (Învățare); 

3. Procesul în care fiecare își evaluează progresul personal și primește feedforward (Evaluare).

Materiile școlare sunt abordate în format aplicat, transdisciplinar și primesc noi denumiri. Acestea sunt: Vorbire si scriere (limba română, limba engleză, dialog mental), Retorică (vorbit în public, relaționare, arta de a convinge prin măiestria argumentației), Cultură Generală (istorie, geografie, sănătate, cultură civică), STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) și Muzică & Crafting (cultură muzicală, mișcare, manualități).

Fiecare dintre cele trei procese enumerate mai sus respectă principiile lucrului cu material concret și a aplicării imediate a noțiunilor în viața de zi cu zi. Iată câteva exemple:

– matematică practică si scriere – fiecare copil învață să facă o listă de cumpărături și se încadrează într-un buget; 

– vorbire și geografie aplicată – copilul învață să vorbească cu casierul sau cu paznicul din parcare atunci când își caută mașina și își adaptează comportamentul;

– retorică, istorie și cultura civică – pus în fața unei situații în care are nevoie de argumente, copilul știe să-și susțină părerea datorită tehnicii învățate “Eu cred că…”, “Părerea mea este că…..”.

Evaluarea copiilor în școala autonomiei este făcută individual, fiecare copil în parte învață să-și măsoare propriul progres, iar profesorii realizează un raport final de evaluare pe care îl vor discuta cu fiecare părinte, urmărind progresul pe tot parcursul celor 4 luni. Nu există note sau calificative, ci o bandă de progres monitorizată de profesor așezată într-un format care ne aparține. 

SAGA School este o școală a autonomiei la care copiii participă de bună-voie și nesiliți de nimeni, iar părinții nu așteaptă nicio diplomă. 

Cu ce lucrăm la SAGA School?
SAGA School se desfășoară în SAGA Tower situat pe Câmpia Libertății 44, sector 3, București și beneficiază de set-up-ul modern care deja există în locație.

Profesorii dispun de materiale educaționale, tablă smart și tablete.

Copiii lucrează cu seturi individuale pentru lucrul cu material concret, cu instrumente de autoevaluare si progres. Aceste materiale sunt gândite astfel încât copiii să își poată evalua singuri parcursul, instant, acest lucru întărind autonomia și încrederea în ei, vor avea la dispoziție tablete, cărți si jocuri.

Care este programul?

Programul va fi între orele 9:00-13:00, cu o pauză de gustare sănătoasă la ora 11:00, în două sau trei sâmbete ale fiecarei luni, începând cu februarie 2021 și până în luna mai 2021, inclusiv.

Orarul întâlnirilor
Februarie – 13, 20, 27 Martie – 13, 27 Aprilie – 17, 24 Mai – 15, 22, 29

ÎNSCRIERI

Cum să-ți înscrii copilul la SAGA School?

SUNĂ SAU SCRIE-NE PENTRU INFORMAȚII SUPLIMENTARE ȘI COSTURI LA:

– 0743.266.500

– contact@asaga.ro 

sau

Completează formularul de mai jos și te vom contacta în cel mai scurt timp.

Completează formularul de mai jos pentru a afla mai multe detalii despre SAGA School.

4 + 10 =