Ce este SAGA School?
SAGA School este un program educațional în care copiii vor învăța conform nevoilor lor, interacționând și experimentând cu alți copii aplicabilitatea conceptelor academice în viața reală.
SAGA School este o alternativă, o completare a școlii de stat și/sau private.
Învățarea se produce în orice moment, așa că noi le dăm copiilor posibilitatea să învețe din experiența proprie sau a altora, în contexte sociale și academice special create, punând în practică noțiunile cuprinse în programa școlară. Ne folosim de transdisciplinaritate și de încă necunoscutele beneficii ale acestei abordari pentru a sparge granițele dintre materiile școlare, astfel le dăm posibilitatea elevilor noștri să acceseze un nivel superior al cunoașterii, să recunoască și să aplice conceptele în viața reală pentru a putea apela la ele atunci când le sunt necesare.
SAGA School este școala autonomiei în context experiențial și funcționează pe baza unei metodologii și a unei programe proprii, având ca obiective dezvoltarea ariilor: cognitiv, emoțional și comportamental.
Mai precis, în urma acestui program de 4 luni copilul va învăța să se descurce singur în contextele lui de viață, făcând apel la abilități descoperite și exersate la SAGA School. Empatia, conștientizarea situațională, asertivitatea și omenia sunt “dotări” puțin fructificate și dezvoltate de școala de stat, mai mult regăsite în cărți sau uitate, pe care noi le formăm și le rodăm treptat.
Cum va fi organizată SAGA School?
SAGA School propune pentru acest an scolar un program de lucru intensiv care se desfășoară în weekend, sâmbăta, în prima parte a zilei. În contextul actual în care copiii au pierdut o parte importantă a vieții practice și a interacțiunii, acest program suplinește cu succes aceste lacune și mai mult decât atât, aduce plusvaloare în viața copiilor și a familiilor.
SAGA School va avea o singură clasă în anul școlar 2022-2023, denumită SAGA Doers, va fi o clasă eterogenă formată din copii cu vârste cuprinse între 6-10 ani. Clasa va fi condusă de Prof. Înv. Primar Claudia Chiru ca profesor principal și de pedagog școlar, Iulia Ghindar, ca Teacher Assistant.
Formatul de clasă eterogenă favorizează transmiterea informației între copii, cei mari devin profesori pentru cei mici și înțeleg mai bine conceptele, explicând la rândul lor, iar cei mici învață de la cei mari pentru că au un limbaj comun, accesibil ambelor părți. În acest dans social, atât copiii mai mari cât și copiii mai mici se simt văzuți și apreciați.
Prețul acestui program este de 5200 de lei pentru toate cele 10 sesiuni obligatorii.
Ei sunt împărțiți în:
– 400 de lei înscrierea;
– 4 rate egale a câte 1200 de lei.
Cum vom lucra la SAGA School?
Programa și metodologia noastră se bazează pe relația dintre următoarele procese – Predare – Învățare – Evaluare:
1. Procesul de predare a noțiunilor de bază ce trebuie stăpânite în intervalul 6 – 10 ani (Predare);
2. Procesul practic în care copiii aplică ce învață (Învățare);
3. Procesul în care fiecare își evaluează progresul personal și primește feedforward (Evaluare).
Materiile școlare sunt abordate în format aplicat, transdisciplinar și primesc noi denumiri. Acestea sunt: Vorbire și scriere (limba română, limba engleză, dialog mental), Retorică (vorbit în public, relaționare, arta de a convinge prin măiestria argumentației), Cultură Generală (istorie, geografie, sănătate,cultură civică), STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) și Muzică & Crafting (cultură muzicală, mișcare, manualități).
Fiecare dintre cele trei procese enumerate mai sus respectă principiile lucrului cu material concret și a aplicării imediate a noțiunilor în viața de zi cu zi. Iată câteva exemple:
-
matematică practică și scriere – fiecare copil învață să facă o listă de cumpărături și se încadrează într-un buget;
-
vorbire și geografie aplicată – copilul învață să vorbească cu casierul sau cu paznicul din parcare atunci când își caută mașina și își adaptează comportamentul;
-
retorică, istorie și cultura civică – pus în fața unei situații în care are nevoie de argumente, copilul știe să-și susțină părerea datorită tehnicii învățate “Eu cred că…”, “Părerea mea este că…”.
Evaluarea copiilor în școala autonomiei va fi făcută individual, fiecare copil în parte va învăța să-și măsoare propriul progres, iar profesorii vor realiza un raport final de evaluare pe care îl vor discuta cu fiecare părinte, urmărind progresul pe tot parcursul celor 10 întâlniri. Nu vor exista note sau calificative, ci o bandă de progres monitorizată de profesor așezată într-un format care ne aparține.
SAGA School este o școală a autonomiei la care copiii participă de bună-voie și nesiliți de nimeni, iar părinții nu așteaptă nicio diplomă.
Cu ce vom lucra la SAGA School?
SAGA School se desfășoară în SAGA Tower situat pe Câmpia Libertății 44, sector 3, București și beneficiază de set-up-ul modern care deja există în locație.
Profesorii dispun de materiale educaționale, tablă smart și tablete.
Copiii vor lucra cu seturi individuale pentru lucrul cu material concret, cu instrumente de autoevaluare si progres. Aceste materiale sunt gândite astfel încât copiii să își poată evalua singuri parcursul, instant, acest lucru întărind autonomia și încrederea în ei, vor avea la dispoziție tablete, carti si jocuri.
Care va fi programul?
Programul se va desfășura în 2 sau 3 sâmbete ale fiecarei luni în intervalul februarie-mai 2023 între orele 9:00-13:00, cu o pauză de gustare sănătoasă la ora 11:00.
Programul sâmbetelor (2023):
Februarie – 11, 18;
Martie – 4, 11, 25;
Aprilie – 1, 22;
Mai – 6, 13, 20.
CONTACTEAZĂ-NE!
Dorești mai multe detalii?
SUNĂ LA 0743.266.500 SAU SCRIE-NE PE ADRESA contact@asaga.ro PENTRU INFORMAȚII SUPLIMENTARE.