Timp de citire: 5 minute

De ziua copilului părintele primește un cadou neașteptat, un bol mare de sticlă decorat minunat, de o frumusețe rară. 

Părintele: Vă mulțumesc, ce gest frumos! Dar ce este acesta?

PSA: Un cadou de ziua copilului. Noi cei de la Parentingul Suprem și Atotprotector – PSA credem că acest cadou vă va fi de mare folos de aici încolo, va fi pus în fiecare zi peste copil și acesta va fi acolo mereu protejat frumos de orice intervenție din mediul extern.

Părintele: Mai exact, cum îl voi folosi eu ca părinte?

PSA: Trebuie să vă asigurați că nimeni și nimic din lumea noastră nu va intra în acest bol de sticlă, copilul va crește astfel nestingherit: fără conflicte, fără tensiuni, fără frustrare, fără relații care să-l forțeze să crească, fără supărări și fără cuvântul “Nu”. Practic va primi doar ce credeți dumneavoastră că e potrivit pentru el, filtrul dumneavoastră va fi suficient, este până la urmă filtrul cel mai bun de pe planetă, iar modul în care îi rezolvați problemele și situațiile va fi tot ce va avea nevoie pentru buna lui creștere. El va ști că sunteți acolo mereu să armonizați orice tensiune și se va mări ferit de toate acestea.

Părintele: Cum voi avea grija de acest bol? Dar de copil?

PSA: Practic de acum încolo vă veți asigura că tot ce primește copilul în bolul său este tot ce e mai bun, veți analiza atent înainte orice opțiune, alegere, veți cântări mult orice decizie care îl privește și veți fi foarte vigilent ca în drumul lui să remediați imediat orice deviere de la parcursul la care v-ați gândit. Veți aloca mult timp și energie, vă veți sacrifica timpul personal să fiți mereu atenți la ce se întâmplă cu el oriunde ar merge și orice ar face și veți pune în acțiune toate instrumentele pentru a-i rezolva situațiile neașteptate. Răutățile altor copii, adulții care vor interacționa stângaci eu el, regulile prea stricte, școala nepotrivită, societatea ostilă vor fi preluate și transformate de dumneavoastră în tampoane afective, ușor de adoptat de copil, fără efort. Veți fi cel mai bun avocat al apărării lui în fața oricărei adversități și veți vorbi în numele lui atunci când nu va ști ce să spună sau ce să facă.  Îi veți trăi practic viața.

Părintele: Îi va fi folositor un astfel de bol?

PSA: Desigur, noi cei care am creat curentul Parentingul Suprem și Atotprotector credem că fiului/fiicei îi va fi foarte bine ferit/ă de toate cele menționate. Atât timp cât dumneavostră înțelegeți că trebuie să faceți foarte multe în locul copilului, noi ne-am atins obiectivul. Vrem să fiți un fel de umbra a lui, având mereu pregătite argumentele pentru ce face sau ce nu face, mereu cu vesta de salvare pentru a-l scoate poate din cele mai simple situații de viață. E nevoie să vă autoeducați spiritul de sacrificiu și să vi-l formați cât mai bine, va fi cea mai importantă abilitate pe care o veți exercita de aici încolo. Practic veți deveni farul lui.

Părintele: Nu înțeleg cum va învăța totuși el despre viața reală, cea din afara bolului? 

PSA: Încă lucrăm la acest plan de implementare pe lungă durată a copiilor crescuți cu un astfel de bol deasupra lor. E un experiment pe care l-am pornit în urmă cu niște ani și încă gândim pașii următori. Dar nu ar trebui să vă faceți probleme, uitați-vă doar cât de frumos e bolul! El vă apără și vă protejează creația. Vă vine să renunțați la el? Există însă o condiție, nu îl puteți învăța tehnicile și metodele pe care dumneavoastră le știți, nu credem că va fi niciodată pregătit să și le însușească, mai bine să nu i le spuneți. Știm bine că el va fi fragil, dar așa ne și dorim să fie, trebuie să depindă de dumneavoastră cât mai mult, astfel încât și dumneavoastră să aveți un sens în această lume. 

Părintele: Mi-e doar teamă să nu fie casant bolul, să se spargă și să-mi rănească copilul.

PSA: Nicidecum, l-am construit dintr-un material special făcut din prea multă grijă, frici nerezolvate, proiecții personale, experiențe neîntegrate și neînțelese, lipsă de cunoaștere și de iubire de sine, incertitudini, vise frânte și speranțe mari. Toate customizate și adunate din ADN-ul părinților fiecărui copil. Cu atâtea ingrediente „prețioase” nu are cum să se spargă, e practic indestructibil. Sub această cupolă el va fi protejat și va crește DOAR așa cum vă doriți. Sinele lui nu se va exprima decât foarte puțin spre deloc, va fi perfect pentru decorarea dumneavoastră personală și pentru mândria de a fi crescut un copil așa cum ați visat.

Părintele a luat bolul cu grija, zâmbetul de la început parcă îi dispăruse și cu mare atenție s-a îndreptat spre copilul care îl aștepta liniștit. Parentingul Suprem și Atotprotector îl privea cu mândria unei noi reușite. În drumul lui spre copil părintele însă a alunecat și bolul s-a spart în mii de cioburi. Dezmeticindu-se din căzătură, părintele a văzut că pata pe care a alunecat era făcută de lichidul scurs dintr-o sticluță mică, uitată într-un colț încă de la nașterea copilului. 

Era sticluța cu AUTONOMIE.