Descriere

Ideea de la care am pornit gândind aceste tabere urbane a fost modul în care învață oamenii, copiii și adulții, cum are loc învățarea pe toată durata vieții, nu doar la începutul acesteia, cum nu ne oprim de fapt niciodată din învățare. Învățăm mereu, continuu, fie că vrem, fie că nu vrem. Atunci când efortul de a învăța este calculat, voit și planificat, persoana are beneficii imense; dar chiar și atunci când nu ne propunem să învățăm, ea pare că se prinde de noi din zbor.

Am ales în joacă acest titlu, dar se potrivește cu ce trăim de mai bine de un an și face echipă bună cu tema aleasa și cu activitățile la care ne gândim.

Ne vom transforma cu toții în cercetători și vom studia îndeaproape tot conceptul de învățare prin prisma următoarelor întrebări: 

 • Cum se realizează la nivelul creierului și al neuronilor?

 • La ce ne ajută și de ce avem nevoie de învățare?

 • De ce unii știu mai mult decât alții?

 • Ne ajută hrana să fim mai sănătoși?

 Mecanismul  biologic responsabil de învățare este creierul și rețeaua de neuroni și toate procesele care au loc pe acest suport sunt cele care susțin învățarea.

Formatul fiecărei săptămâni este al unei tabere în oraș, copiii vin dimineața și pleacă seara, iar fiecare zi este gândită ca o experiență pozitivă care să contribuie la responsabilizarea și maturizarea naturală a copiilor, aceștia devenind mai independenți, mai încrezători și mai sănătoși. În prima parte a fiecărei zile copiii vor merge în parc, iar când soarele va deveni arzător, ne vom retrage în SAGA Tower. 

Programul zilnic este între orele 8:00-18:00. 

Pentru înscriere va invităm să completați alegerile dvs. direct în formularul nostru, iar pentru detalii vă rugăm să ne trimiteți un email la contact@asaga.ro sau să ne sunați la 0743.266.500.

Prețul este de 650 de lei pe săptămână (include TVA, masa de prânz și gustarea și toate materialele folosite).

Săptămâni tematice

Săptămâna 1 (28 iunie - 2 iulie) - 100% Creier
 • Oare cum arată creierul? Din ce este format? Cum funcționează?

  Am pregătit o serie de activități, jocuri și experimente în Laboratorul SAGA în care vom afla, învăța, testa informații despre fantasticul și elasticul creier, sistemul nervos pe care îl coordonează și rezultatele acțiunii lor în corpul uman.

Săptămâna 2 (5 iulie - 9 iulie) - Sus în creierii munților
 • Sportul ajută creierul? Ce activități sportive sunt bune pentru creier? Ce se întâmplă cu creierul meu dacă nu fac sport? 

  Ce știm până acum despre importanța practicării unui sport în mod regulat:

  • reduce stresul,anxietatea și stările depresive;

  • îmbunătățește încrederea în sine;

  • crește nivelul de concentrare;

  • ajută să fii mai creativ;

  • ajută să gândești mai repede;

  • ajută să dormi mai bine.

Săptămâna 3 (12 iulie - 16 iulie) - În mintea creierului
 • Cum se formează amintirile? Cum reacționează creierul la emoțiile noastre? Creierul se poate bloca? 

  Vă invităm la un exercițiu de imaginație și de cunoaștere în care să aflăm unde se duc și unde se adună amintirile. Cele mai multe amintiri sunt însoțite de emoții și vom încerca cu un Emoțiometru să măsurăm, comparăm, catalogăm și exprimăm emoțiile în diferite contexte și față de anumite experiențe. Călătoria în mintea creierului va fi însoțită de multe activități despre senzații, percepții, reprezentări, imagini de ansamblu și limbaj.

  Și, dacă v-am făcut curioși, vă invităm să faceți un mic exercițiu, să găsiți rime potrivite la următoarele versuri: 

  …un şarpe iese 

  Dintre ierburile dese.

  …un tren grăbit 

  Într-o gară s-a oprit.

Săptămâna 4 (19 iulie - 23 iulie) - Pune-ți mintea la contribuție!
 • Ce înseamnă perseverența? Munca susținută poate fi mai puternică decât un IQ ridicat? Există rețete pentru succes?

  Este dovedit statistic că inteligența nativă (talentul) fără muncă, exersare, perseverență nu este suficient în atingerea succesului personal sau profesional. Oamenii perseverenți, care depun efort constant pentru atingerea obiectivelor, reușesc să-și împlinească cele mai înalte visuri. În această săptămână vom afla cum ne putem modela creierul prin perseverență și reziliență ca să devenim mai deștepți, mai abili, mai flexibili.

Săptămâna 5 (26 iulie - 30 iulie) - Creierul pe portativ
 • Muzica “atinge” creierul? Cum procesează creierul muzica? Muzica e benefică pentru creier?

  În fiecare zi vom asculta activ operele unor compozitori clasici, vom învăța cum ne putem educa simțul ascultării și înțelegerii muzicii clasice, ne vom familiariza cu instrumentele muzicale și vom testa ce înseamnă percuția corporală.

Săptămâna 6 (2 august – 6 august) - “Arta” de a lucra cu creierul!
 • Arta ajută să te descarci atunci când ești sub presiune? În ce măsura partea creativă ajută partea cognitivă? De ce e important să ne dezvoltăm latura artistică?

  Arta este o oglindă în care fiecare vede ceea ce gândește. Misiunea artei este să creeze bucurie!(C. Brâncuși). O săptămână în care implicăm creierul în activități care să-i pună în mișcare cele două emisfere, calea pentru o dezvoltare personală armonioasă. Ne vom purta și ne vom simți ca niște artiști și, bineînțeles, vom crea opere unice și personale

Săptămâna 7 (9 august – 13 august) - Mâncare ne BUNĂ pentru creier
 • Creierul mănâncă? Care alimente îî plac și care nu? Cum învățăm să mâncăm mâncare bună?

  Alimentația este la fel de importantă pentru creier, precum este și pentru corp. Un creier bine hrănit are șanse mai mari să transmită o stare pozitivă, un comportament adecvat și o mai mare receptivitate a învățării. Creierele copiilor au nevoie de suplimente periodice de energie, pentru a gândi mai bine. Spre exemplu, servirea micului dejun dimineața e benefică învățării, prin opoziție cu lipsa micului dejun.

Săptămâna 8 (16 august – 20 august) - Demența digitală
 • Mediul în care trăim în ultimii ani a devenit puternic digitalizat, iar criza prin care trecem de un an a sporit considerabil nevoia de digitalizare. Viața s-a mutat în mediul on-line și cu toții, copii și adulți ne-am adaptat rapid la o realitate galopantă. Munca, școala, prietenii, cumpărăturile, filmele și orice distracție s-au adaptat instant la mediul virtual și noi le-am urmat cu o adaptare incredibilă.

  Vrem să vedem însă cum trăim BINE în acest context digital, luând în calcul beneficiile și pericolele care vin la pachet cu această abordare. Mass-media ultimei perioade se bazează preponderent pe informație negativă care are scopul de a atrage atenția, distorsionează realitatea și hrănește pesimismul. Ecranele de orice tip au o prezență foarte mare în viața copiilor, iar adulții simt că nu mai cunosc limitările acestora. Noi știm că avem nevoie de optimism pentru a fi sănătoși, fericiți și pentru a avea succes.

Înscrieri

Ia legătura cu noi pentru mai multe informații sau alte lămuriri despre cum să-ți înscrii copilul la SAGA de Vară

Procedura de înscriere are câțiva pași simpli.

Sună pentru nelămuriri

 0743.266.500

Scrie-ne pentru informații

01.

Alege sediul SAGA Kid cel mai aproape de tine. Fie că e vorba de serviciu, casă sau de școala copilului, unul dintre sediile noastre îți poate fi la îndemână.

02.

Completează formularul de mai jos și te vom contacta în cel mai scurt timp.

03.

Urmează pașii stabiliți pentru înscriere și bucură-te de o experiență atent organizată și structurată!

Completează formularul de mai jos pentru a afla mai multe detalii despre ofertele noastre și despre programele SAGA Kid.

Alege locația preferată:

9 + 7 =

Copii

Școli

Locații

Personal calificat

Ținem legătura!

 

Telefon: 0743.266.500/ 0756.169.135

Email: contact@asaga.ro