Descriere

Ideea de ne a muta pe Marte este explorată de oamenii de știință de multă vreme, aceștia caută serios soluții alternative atunci când viata pe Pământ s-ar putea să nu mai ofere suficiente resurse. Tema propusă de noi, “Colonizarea planetei Marte”, înseamnă exersarea gândirii anticipative și critice, a perspicacității, a creativității și imaginației. Vom crea o legătura intre informații și viața reală, Marte este deja identificată ca o nouă posibilă casă pentru pământeni.
Colonizarea va începe încă de la primul pas pe care copilul îl va face în SAGA Tower prin decor, ambianță și sunete. Copiii vor crea în fiecare săptămână un obiect finit pe care îl vor lua acasă. Colonizarea planetei Marte înseamnă știință și putință.
Colonizarea planetei Marte începe la SAGA de Vară!
*Programul SAGA de Vară este gândit pentru a fi derulat și în varianta SAGA de Vară Virtual, dacă legea ne va impune această schimbare
În fiecare săptămână vom exersa, învăța și dezvolta abilitățile de explorare, cercetare și experimentare a spațiilor și a mediilor necunoscute, rezolvarea de probleme adaptându-se la situațiile și spațiile noi. Stabilirea obiectivelor, perseverența, urmărirea pașilor, atingerea scopurilor propuse sunt câteva dintre motivele alegerii temei.
În cei 4 ani de activitate la SAGA Kid am propus, rafinat și îmbunătățit un program de dezvoltare al copiilor bazat pe formarea de competențe, rutine, modelare de comportamente și, în timp, am observat că reușim să aducem schimbări în viața acestora și a familiei. Suntem siguri că participând la SAGA de Vară părinții își vor seta cel puțin un standard de calitate în ceea ce privește programele educaționale.

Săptămâni tematice

Săptămâna 1 (29 iunie – 3 iulie)

De la vis la realitate.

Culoare: multicolor
Obiect finit: Telescop
Crezi că ai abilitățile necesare pentru a explora planeta roșie? 
Toate marile descoperiri încep cu PRIMUL PAS pe care poți să-l faci chiar TU! Da, TU! Prima misiune cu echipaj uman pe Marte este mai aproape decât crezi. 2033 poate fi anul în care visul copilăriei tale devine realitate. Pregătește-te pentru călătoria vieții tale! Imaginează-ți că tragi aer în piept, din ghiozdanul tău cu oxigen (O2), în timp ce explorezi ghețarii marțieni, urmărind muzica planetei în căutarea vieții marțiene.
Cum vei face asta? Agenția Spațială SAGA Kid ți-a pregătit un curs intensiv de o vară, care îți va transforma VISUL in REALITATE!
Viitorii astronauți vor reusi:
– să-și completeze cunoștințele despre sistemul solar, constelații, planeta Marte și să facă legătura cu aplicarea lor în practică;
– să găseasca optimismul într-un mediu care implică provocări;
– să colaboreze eficient în echipă, exersând răbdarea și respectul față de munca celuilalt.

Săptămâna 2 (6 – 10 iulie)

Poarta stelară

Culoare: gri metalizat
Obiect finit: macheta planetei Marte
Întrebările pe care ți le pui atunci când privești cerul sunt nenumărate. Fie că te uiți după formele constelațiilor sau după o stea căzătoare, când te uiți la imensitatea cerului, curiozitatea pune stăpânire pe tine. Descifrând semnele porții stelare vom intra în altă dimensiune a Universului, vom decoperi noi lucruri fabuloase „călătorind” spre Marte.
Viitorii astronauți vor reusi:
– să-și dezvolte memoria prin îmbogățirea limbajului cu termeni din domeniul astronomiei și simbolisticii;
– să deprindă și să aplice tipuri de comportament necesare într-o echipă;
– să-și dezvolte coordonarea motrică generală.
Săptămâna 3 (13 – 17 iulie)

Nava spațială.

Culoare: albastru
Obiect finit: nava spatiala din materiale reciclate
Pot oamenii coloniza Marte? De ce anume ar avea nevoie? Cum vor ajunge oamenii pe Marte? 
Inginerii au dezvoltat rachete noi pentru a lansa o navă spațială și mai mare decât cele care au transportat deja astronauții pe Lună. Aceste vehicule noi sunt proiectate pentru a fi mai eficiente din punct de vedere energetic. Scriitorii de science-fiction „viseaza” de mult timp să călătorească pe Marte.
Viitorii astronauți vor reuși:
– să înțeleagă rolul tehnologiei și să facă legătura cu punerea acesteia în practică;
– să-și imagineze construcții spațiale prin ateliere de gândire proactive și ateliere de creație;
– să experimenteze bucuria cunoașterii.
Săptămâna 4 (20 – 24 iulie)

Miniseră

Culoare: verde
Obiect finit: tablou cu miniseră
Planeta Marte e aridă, plină de radiații, cu o atmosfera neprietenoasă și un sol ce conține substanțe toxice. Cum oare vom putea crea pe Marte oaze fertile unde pot crește plante și alte organisme? Unul dintre obiectivele unei viitoare colonii umane pe Marte este să se poată autosusține. Astronauții vor trebui să amenajeze panouri solare și să instaleze spații de locuit subterane pentru a supraviețui. Vor recolta apă subterană și vor construi sere pentru a cultiva legume pentru alimente și plante care pot supraviețui frigului extrem pentru a produce oxigen pe care îl pot respira.
Viitorii astronauți vor reuși:
– să conștientizeze importanța plantelor, a plantării și a îngrijirii plantelor;
– să denumească elementele componente ale plantei;
– să-şi însuşească şi să respecte etapele plantării.
Săptămâna 5 (27 iulie – 31 iulie)

Spațiu de locuit.

Culoare: alb
Obiect finit: o casuță
Pe Planeta Roșie condițiile meteo sunt mult mai dificile decât în cele mai periculoase zone de pe Pământ, așa că locuința trebuie să reziste în fața furtunilor de nisip periodice și a altor fenomene meteo extreme. În această săptămână copiii vor descoperi diferite modele de case care ar putea fi construite pe Marte.
Viitorii astronauți vor reuși:
– să-și dezvolte abilități inginerești, astfel încât să fie capabili să repare orice se deteriorează;
– să învețe de ce este important să ai un cămin curat şi confortabil;
– să-și inventeze obiectele necesare unei case pe Marte.
Săptămâna 6 (3 – 7 august)

Garderobă.

Culoare: roșu
Obiect finit: o piesă vestimentară„Îmbrăcămintea este o concepție despre sine pe care fiecare o poartă mereu cu el”. (Henry Michaux)
Hainele au talentul nu numai de a camufla, ci și acela de a crea impresii despre oamenii care le poartă. Oriunde am fi în Univers, chiar și pe Marte, vestimentația este esențială și nelipsită din viața noastră.
Viitorii astronauți vor reuși:
– să fie conștienți de faptul că fiecare este unic și că oricine poate face diferența în lumea de azi prin modul în care gândește și acționează;
– să deprindă abilități de îndemânare prin activități practice precum cusutul;
– să identifice diverse materiale textile și să găsească cel mai bun mod de a le adapta în funcție de clima existentă.
Săptămâna 7 (10 – 14 august)

Comunicare 360 grade.

Culoare: galben
Obiect finit: jurnal de bord
Comunicarea reprezintă cel mai simplu mod prin care orice persoană poate crea artă. De aceea este obligatoriu să prezentăm rolul ei, avantajele și dezavantajele comunicării, mijloacele și căile de comunicare, tipurile de comunicare și câteva metode de transmitere a informației pe care le putem folosi pe Marte. Indiferent dacă ne referim la Codul Morse, limbajul fluierat, telefonia fixă, smartphone, videoconferința sau teleprezența, emițătorul și receptorul sunt vitali în aceste acțiuni.
Viitorii astronauți vor reuși:
– să transmită și prin limbaj non-verbal mesajele lor;
– să lucreze în echipă și să prețuiască fiecare opinie;
– să știe care sunt principalele avantaje ale comunicării verbale și scrise și cum pot ține un discurs în fața colegilor și a profesorilor.
Săptămâna 8 (17 – 21 august)

Joaca marțiană.

Culoare: portocaliu
Obiect finit: un joc de masă
Să trăiești în spațiu nu presupune doar sa muncești, ci și să te bucuri de timpul liber. Astronauților, la fel ca pământenilor, le place să se distreze și să se destindă, întrucât înțeleg că distracția este un ingredient esențial pentru calitatea vieții. Astfel, membrii echipajului reușesc să se distreze chiar și atunci când lucrează. De exemplu, una dintre cele mai odihnitoare și relaxante forme de divertisment este privitul pe geam și admiratul răsăritului/ apusului de Soare.
Viitorii astronauți vor reuși:
– să învețe să-și mențină mintea activă și starea de spirit bună;
– să-și păstreze corpul activ;
– să-și găsească optimismul într-un mediu care implică provocări.
Înscrieri

Cum să-ți înscrii copilul la SAGA Kid

Procedura de înscriere are câțiva pași simpli.

Sună pentru nelămuriri

 0743.266.500

Scrie-ne pentru informații

01.

Alege sediul SAGA Kid cel mai aproape de tine. Fie că e vorba de serviciu, casă sau de școala copilului, unul dintre sediile noastre îți poate fi la îndemână.

02.

Completează formularul de mai jos și te vom contacta în cel mai scurt timp.

03.

Urmează pașii stabiliți pentru înscriere și bucură-te de o experiență atent organizată și structurată!

Completează formularul de mai jos pentru a afla mai multe detalii despre ofertele noastre și despre programele SAGA Kid.

Alege locația preferată:

7 + 3 =

Copii

Școli

Locații

Personal calificat

Ținem legătura!

 

Telefon: 0743.266.500/ 0756.169.135

Email: contact@asaga.ro