Încă de la începutul acestui an școlar am observat că mulți copii au dificultăți în realizarea temelor. Pe de o parte din pricina volumului crescut, pe de alta parte din cauza noțiunilor prea puțin consolidate și exersate. Timpul petrecut în online i-a privat pe copii de interacțiunea din clasă, profesorii au fost nevoiți să parcurgă materia într-un mediu complet nou și metodele de lucru folosite în acest mediu nu au fost suficient testate. La finalul acestei perioade consistente de școală online copiii au rămas cu concepte prea puțin exersate și care se pliaza uneori greu pe materia nouă. Noțiunile noi se leagă de cele vechi și dacă acestea nu sunt suficient consolidate apare dificultatea în înțelegere și rezolvare. 

Programul nostru SAGA School este o îmbinare între concepte cognitive explicate într-o manieră foarte practică și abilități de viață de care au nevoie copiii în funcție de vârsta lor. 

În anii trecuți ponderea celor două era egală ca timp, dar anul acesta ne-am propus să punem mai mult accent pe aria cognitivă, având în vedere dificultățile pe care le-am tot observat. 

Ne propunem să ne uităm la noțiunile care par prea dificile sau care nu au fost înțelese și să ne concentrăm mai mult atenția asupra lor. Împreună cu copiii să abordăm pragmatic metodele din matematică, tehnicile specifice de la limba română și gândirea anticipativă. Spre exemplu, ne dorim ca ei sa înțeleagă ce fac cu datele unei probleme la matematică, cum “le citesc” și cum extrag ce e de rezolvat. La limba română, cum exprimă ideile într-un text coerent sau cum sintetizează o idee din ceea ce citesc. La geografie, cum aplică teoria de la școală în organizarea practică a unei vacanțe cu destinația știută. Gândirea anticipativă se referă la un plan gândit dinainte pentru rezolvarea unei probleme. Petrecând mult timp în prezența gratificărilor oferite de tehnologie, copiii nu au educată răbdarea de a gândi și de a vedea pașii care vor urma. 

De asemenea, fiind deja la jumătatea anului școlar, vom selecta câteva noțiuni relevante și parcurse până acum pe care le vom recapitula împreună. Până acum grupa este formată din copii de vârste apropiate, deci acest lucru ne va permite o concentrare pe clasele I, a II-a și a III-a.  

? Mai avem 5 locuri pentru a încheia înscrierile în această grupă. Mai este o lună până la începerea programului SAGA School. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați prin intermediul acestui