Situat într-o clădire de 750 mp pe strada Câmpia Libertății, nr. 44, în sectorul 3, SAGA Tower Hub Educațional (SAGA Kid) este un spațiu dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6-15 ani și adulților, include mai multe programe destinate comunității de copii și părinți din sectorul 3 și nu numai. Clădirea este amenajată și decorată cu motive tradiționale românești reinterpretate, iar spațiile sunt gândite astfel încât fiecare să-și găsească un loc în care să studieze, să se liniștească, să citească, să se joace, să participe la ateliere sau să socializeze cu prietenii. La SAGA Tower Hub Educațional sunt așteptați părinții SAGA și toți oamenii care își doresc să se alăture unei comunități dedicate educației și culturii.

SAGA Tower Hub Educațional găzduiește mai multe programe pentru toate preferințele.

⭐ SAGA Kid Afterschool este cel mai vechi program, fiind lansat în anul 2013. SAGA Kid Afterschool a început cu zero copii și a crescut constant până în prezent, găzduind 250 de copii în cele două sedii, SAGA Kid Baba Novac și SAGA Kid Otopeni (franciza). Programul de afterschool este gândit special pentru școala și familia românească și vine să completeze triada familie – școală – after în viața copilului. SAGA Kid Afterschool este o școală pentru viață pentru că le dezvoltăm copiilor abilități care să îi ajute, dincolo de zona academică, aceștia devenind autonomi și învățând să-și controleze comportamentele și să-și înțeleagă emoțiile. Atelierele zilnice organizate de noi (explicate mai jos) au caracter orientativ, ele se pot actualiza în funcție de tema anuală. Aceste ateliere au scopul de a dezvolta autonomia, responsabilitate, empatia, respectul față de sine și față de ceilalți și fac parte din metodologia proprie cu obiective educaționale.

⭐ SAGA Kid Teens Beforeschool este un program dedicat copiilor de gimnaziu și în cadrul căruia aceștia interacționează cu un profesor ori de câte ori au nevoie de îndrumare  și asistență în proiectele școlare. Obiectivul principal al acestui program este să formeze autonomia și responsabilitatea învățării prin metodele personalizate pe care profesorii le folosesc cu fiecare copil. SAGA Kid Teens Beforeschool se desfășoară într-un spațiu special de lucru în care copiii interacționează, își pregătesc activitățile pentru școală, iar profesorul facilitează un cadru de învățare, având la îndemână cunoașterea și resursele educaționale potrivite fiecărui copil.

⭐ SAGA Weekend este un program de ateliere gândite și desfășurate de profesorii SAGA cu teme inedite, inspirate din viața copiilor și cu multă aplicabilitate. Teme precum matematica cu Minecraft, muzica pentru fiecare zi, prepararea unor feluri de mâncare preferate, meșteșugul împletirii lânii sunt doar câteva dintre ideile puse în practică. Aceste ateliere se desfășoară pe toată perioada anului școlar.

⭐ SAGA de Vară – tabere urbane săptămânale este programul vedetă al verilor. Desfășurat în lunile iulie și august, SAGA de Vară este gândit ca un program de 8 săptămâni dintre care fiecare familie își alege perioadele de care are nevoie pentru o vară organizată și fructuoasă. Temele sunt susținute de profesorii SAGA cu metodologia experiențială, adică de la concret la concept, copiii participă la un melanj de activități specifice vârstei 6-11 ani: jocuri, ateliere, joacă liberă, rutină zilnică, socializare.  

⭐ SAGA School, o școală de weekend pe perioada a patru luni, este un program educațional în care copiii învăță conform nevoilor lor, interacționând și experimentând cu alți copii aplicabilitatea conceptelor academice în viața reală. SAGA School este o alternativă, o completare a școlii de stat și/sau private în urma căreia copilul învăța să se descurce singur în contextele lui de viață, făcând apel la abilități descoperite și exersate. Empatia, conștientizarea situațională, asertivitatea și omenia sunt “dotări” puțin fructificate și dezvoltate de școala de stat, mai mult regăsite în cărți sau uitate, pe care noi le formăm și le rodăm treptat.

⭐ SAGA Café este deschisă la parterul clădirii SAGA Tower Hub Educațional și acest spațiu este menit să asigure o zonă de socializare și mai multă voie bună pentru oricine decide să ne treacă pragul. SAGA Café înseamnă socializare indoor și outdoor, pe prispa noastră din lemn, cu cafea de specialitate de origine Ethiopia, ceaiuri, snackuri sărate și dulci. Pentru toată lumea! Diminețile miros a cafea și, dacă alegi să ți le începi la noi, cu noi, sunt infuzate și cu energie.

⭐ SAGA Art Gallery este o expoziție de artă unde pot fi admirate tablouri ale unor artiști internaționali. Credem că arta inspiră atât adulții, cât și copiii, modelează mintea prin stimularea creativității artistice și aduce un plus de frumusețe în viața oricui. Expoziția noastră se află în incinta SAGA Café și tablourile pot fi admirate cât timp se servește cafea de specialitate.

La SAGA Tower Hub Educațional există viață după serviciu și joacă după școală! Și mai nou… există și cafea…avem și cafea, calitate clasa I!

Vă așteptăm!